Filmhuis Alkmaar



Bericht geplaatst door:
Filmhuis Alkmaar
login om te reageren op dit bericht
Op:
02-02-2024 / 78 x bekeken



Making Of - Ruwan Heggelman

HOE GEBRUIK JE SPECIAL EFFECTS IN HORRORFILMS?
Ken jij alle horrorfilms uit de 90’s? Ben je op zoek naar input voor jouw (gruwelijke) filmplannen? Of wil je juist tips waar je varkensdarmen perfect voor kunt inzetten?

MASTERCLASS MET FILMMAKER RUWAN HEGGELMAN
Filmhuis Alkmaar is woensdagavond 28 februari dé plek voor gore en horror. Filmmaker/regisseur Ruwan Heggelman gaat met moderator Sterre de Jong in gesprek over zijn passie voor horror en het gebruik van practical effects in film. In zijn prijswinnende korte film Gnomes (2022), maakte Ruwan veel gebruik van practical effects. Hoe kwam hij op het idee voor deze film? Tegen welke problemen liep hij aan en hoe heeft hij dit opgelost? Wat voor tips heeft hij voor beginnende makers?

Ruwan vertelt over het verloop van het creatief proces tijdens het maken van een horror-comedy en over het Nederlandse horrorklimaat. Aan de hand van ‘behind the scenes’ foto’s en zijn Gnomes-pop neemt hij je mee in het ontstaan van zijn concept en film.

Na het gesprek gaan we kijken naar de klassieker Gremlins (1984), een film waar Ruwan veel inspiratie uit gehaald heeft. De masterclass begint om 18.00 uur.

PROGRAMMA
18.00 – 18.04 Welkomstwoord
18.04 – 18.10 Vertoning korte film Gnomes
18.10 – 19.15 Masterclass special effects
19.15 – 21.00 Vertoning van de film Gremlins
21.00 Borrel in de foyer. Ruwan is graag beschikbaar voor vragen.


De kosten voor de ‘Making of’ met Ruwan Heggelman zijn €17,50. Ben je student? Dan kost een ticket €7,50. Het inschrijfgeld is inclusief twee drankjes.

Kom je direct uit je werk of studie? Er is een huisgemaakte (vega) maaltijdsoep met brood en boter voor €6,50. Heb je verder nog vragen? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Link bij dit bericht:
link naar website


VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF