Stichting Nederlands Film FestivalBericht geplaatst door:
Stichting Nederlands Film Festival
login om te reageren op dit bericht
Op:
19-02-2024 / 119 x bekeken
Categorie:
Stagevergoeding (marktconform)
Verloopt op:
01-07-2024


| Bericht heeft geen verloopdatum, maar is waarschijnlijk wel verlopen

Stages bij het Nederlands Film Festival

Gek op film en festivals? Kom dan stagelopen bij het Nederlands Film Festival! Bij het NFF krijg je een uniek kijkje achter de schermen, leuke collega’s en een mooie aanvulling op je CV.

Het Nederlands Film Festival (NFF) is hét toonaangevende festival voor de nieuwste en beste speelfilms, documentaires, series, animaties, korte films en digitale cultuurproducties van eigen bodem. Ieder jaar komen filmmakers en -liefhebbers samen in Utrecht, de filmhoofdstad van Nederland. Het festival vol filmvertoningen, VR-ervaringen, masterclasses, publiekspremières en andere unieke evenementen sluit af met de bekendmaking van de winnaars van de Gouden Kalveren. De 44e editie van het festival vindt plaats van 20 t/m 27 september 2024.

Als stagiair ondersteun je bij het opzetten en de uitvoering van de programmering, de verschillende evenementen, de marketing en communicatie, het ontvangen van belangrijke gasten of de productie van het festival. Voor alle afdelingen zijn we op zoek naar initiatiefrijke, nauwkeurige en stressbestendige teamplayers.

Lokatie
Utrecht

Omschrijving
Wij zoeken stagiairs voor verschillende afdelingen.

Marketing & Communicatie (Nederlandstalig)
Startmaand: april of mei 2024
Omvang: 0,8 fte (4 dagen per week)
Duur: ca 6 maanden

De afdeling Marketing & Communicatie zorgt voor een heldere en wervende vertaling van het festivalprogramma naar de doelgroepen toe. Als stagiair Marketing & Communicatie ondersteun je de online communicatie, creëer je pakkende content en visuals en denk je mee over diverse marketingacties. Of assisteer je team Pers & Publiciteit en/of Art Department bij het uitvoeren van perscommunicatie en rode loper-momenten of het opleveren van artwork.

Programma (Nederlandstalig)
Startmaand: mei 2024
Omvang: 0,8 fte (4 dagen per week)
Duur: ca 5,5 maand (t/m half oktober)

De afdeling Programma van het NFF is verantwoordelijk voor het totale publieksprogramma boordevol vertoningen van, en evenementen rondom, Nederlandse producties en internationale projecten met Nederlandse inbreng. Als stagiair Programma heb je contact met producenten over aangeleverde informatie, verwerk je deze gegevens zorgvuldig in de festivaldatabase en ondersteun je bij de organisatie van evenementen. Daarnaast ben je contactpersoon voor jury’s en help je bij de programmering van verschillende competities en programma’s die met partners van het festival worden gerealiseerd.

Educatie (Nederlandstalig)
Startmaand: april 2024
Omvang: gemiddeld 0,8 fte (4 dagen per week)
Duur: minimaal 4 maanden (t/m half oktober)

Als stagiair Educatie werk je op de Programma-afdeling en ondersteun je de medewerker educatie bij de organisatie en administratie van het educatieprogramma. Je bent ook nauw betrokken bij de werving van scholen en uitvoering van uiteenlopende activiteiten met verschillende groepen leerlingen.
Het educatieprogramma van het NFF laat jaarlijks duizenden leerlingen en studenten kennis maken met het beste audiovisuele aanbod van eigen bodem: van grote commerciële speelfilms tot artistieke films en van documentaires tot series en VR-installaties. Tijdens het festival zijn er educatievertoningen voor alle leeftijden en onderwijsniveaus, workshops en filmcolleges. Bij alle programma’s wordt lesmateriaal ontwikkeld passend bij de doelgroep. Zo maken zoveel mogelijk leerlingen kennis met filmeducatie

Development (Nederlandstalig)
Startmaand: mei 2024
Omvang: 0,8 fte (4 dagen per week)
Duur: ca 6 maanden (t/m oktober)

Als stagiair Development houd je je bezig met de uitvoering van de partnerovereenkomsten, denk je mee over conceptontwikkeling voor partners en doe je research, assisteer je bij het uitvoeren van activatieplannen en ondersteun je bij het organiseren van business events.

De afdeling Development houdt zich bezig met partnerships, fondsenwerving, relatiebeheer en conceptontwikkeling. NFF kan niet bestaan zonder de steun van een groot aantal partners. Deze partners krijgen ieder hun unieke tegenprestaties. Als stagiair development organiseer en ondersteun je in de uitvoering van de tegenprestaties, denk aan; zakelijke diners, filmvertoningen met Q&A’s, bijeenkomsten van en filmvertoningen voor de NFF ondernemersclub. Daarnaast speel je dit jaar een belangrijke rol in de ontwikkeling en distributie van het Festivalbier, dat we voor het eerst dit jaar groots neerzetten in Utrecht.

Productie (Nederlandstalig)
Startmaand: mei 2024
Omvang: 0,6 fte (3 dagen per week) in mei, 0,8 fte (4 dagen per week) in juni t/m augustus, 1 fte (fulltime) in september, 0,8 fte (4 dagen per week) in oktober.
Duur: ca 6 maanden (t/m oktober)

Als stagiair Productie krijg je een uniek kijkje in de keuken van een grote productieafdeling. De taken die je vervult zijn zeer gevarieerd: van het organiseren van de crewcatering, het beheren van de kas tot het draaien van je eigen projecten die je je volledig toe kan eigenen.

Tijdens je stage werk je direct samen met de producenten op de afdeling. Deze afdeling zorgt voor de omzetting van idee naar uitvoering en stuurt de uitvoerende disciplines aan, zoals techniek, aankleding, horeca en een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Omdat je taken erg veelzijdig zijn en je ook veel met de andere afdelingen samenwerkt, krijg je een goed inzicht in wat er bij het organiseren van een filmfestival komt kijken en hoe je dit tot in de puntjes verzorgt. Er is veel ruimte om mee te denken binnen de werkzaamheden en wij horen graag op welke punten je zou willen ontwikkelen.

Periode
De periode waarin wordt stagegelopen verschilt per functie, voorkeur is mei t/m oktober. In een andere periode stage lopen? Er is altijd overleg mogelijk over de stageperiode.

Functie eisen / profiel
Dit ben jij
• Je volgt een relevante opleiding
• Je hebt affiniteit met films, series en digitale cultuur en het programma wat het NFF biedt
• Je bent sociaal vaardig zowel in de omgang met collega’s als met externe partijen
• Je bent leergierig en enthousiast
• Je bent secuur en stressbestendig
• Je bent een teamplayer
• Je hebt een flexibele werkhouding en bent bereid om tijdens het festival lange(re) dagen te maken

Wat bieden wij?
Wij bieden
• De kans om je te ontwikkelen bij een organisatie met grote landelijke bekendheid
• Een dynamische werkomgeving waar je veel kunt leren
• Begeleiding bij het behalen van jouw eigen leerdoelen
• Veel ruimte voor creativiteit en nieuwe initiatieven
• Een blik achter de schermen van het festival
• Toegang tot een groot netwerk van professionals uit de Nederlandse filmwereld en de culturele sector
• De kans te laten zien wat je kunt en daarmee je kansen op een baan in deze sector te vergroten

Vergoeding
Je krijgt een stagevergoeding van €350 per maand op basis van een fulltime functie. Voor een werkervaringsplek is dat €400 per maand. Je ontvangt tevens een vergoeding van eventueel te maken reis- en verblijfskosten.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren
VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF