CliniClowns NederlandBericht geplaatst door:
CliniClowns Nederland
login om te reageren op dit bericht
Op:
08-03-2024 / 122 x bekeken
Categorie:
Marktconforme betaling/vergoeding
Verloopt op:
22-04-2024


| Bericht heeft geen verloopdatum, maar is waarschijnlijk wel verlopen

CliniClowns zoekt clowns

Lokatie
Limburg, Zeeland of Zuid-Holland

Stel je eens voor. Door jouw improvisatiespel verandert de wereld van kwetsbare kinderen of mensen met een beperking of dementie. Even is er geen ruimte voor angst, pijn, eenzaamheid of verdriet. Even zijn er geen zorgen, maar is er plezier en ontspanning. Vergeten kinderen dat ze ziek zijn, pakken kinderen die gevlucht zijn weer de regie en voelen mensen met dementie of een beperking zich gezien en begrepen. Jij haalt de positieve kracht in hen naar boven. Jij bent een ... CliniClown.

CliniClowns komen in heel veel ziekenhuizen, verpleeghuizen, zorginstellingen, noodopvanglocaties en scholen. Live of digitaal. Maar we komen nog lang niet overal en zijn er nog niet voor iedereen die de kracht van de lach kan gebruiken. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe CliniClowns. We hebben vacatures in Zuid-Holland, Zeeland en Limburg. Iets voor jou?

Wat ga je doen?
Je speelt voor een bijzonder publiek in een bijzondere omgeving. Met spel en humor maak je contact en stap je samen in een wereld van verbeelding. Prikkel je de fantasie en de zintuigen. Degene voor wie je speelt, staat daarbij altijd centraal: je stemt zorgvuldig af op zijn of haar beleveniswereld en de situatie waarin hij of zij zich bevindt. Je gebruikt alle facetten van theater om tot optimaal contact te komen.

Je bezoekt kinderen in het ziekenhuis; op de kinderafdeling, tijdens een behandeling of revalidatietraject. Je bezoekt mensen met dementie in verzorgingshuizen. Je speelt mee in een van onze interactieve en muzikale voorstellingen in het speciaal onderwijs en je speelt digitaal via de CliniClowns App. Meestal speel je samen met een clownsmaatje. Jullie werken nauw samen met het zorgteam ter plaatse om maximale impact te kunnen maken.

Periode
Vanaf september 2024

Functie eisen / profiel
Je bent een speler die goed kan improviseren. Je hebt de stijlfiguur clown in de vingers of een uitgesproken talent hiervoor. Je hebt een opleiding op het gebied van theater of drama afgerond (zoals bijvoorbeeld Docent Theater, Acteurs- of Spelersopleiding of Creatieve Therapie Drama) of ruime ervaring met theater, drama of clownerie. Je bent thuis in fysiek en elementair spel. Je kan schakelen in spel en transformeren, maar ook ondersteunend spelen. Je bent muzikaal, kan zingen of bespeelt een instrument.

Je bent nieuwsgierig en bekijkt de wereld met een open blik. Je kan je goed verplaatsen in de belevingswereld van degene met wie je speelt en je spel daarop afstemmen. Je bent empathisch en tegelijkertijd in staat professionele afstand te bewaren. Je betekent graag iets voor een ander, specifiek voor kwetsbare kinderen en/of mensen met dementie.

Verder ben je:
• Communicatief vaardig en spreek je de Nederlandse taal.
• Doelgericht, verantwoordelijk en zelfstandig.
• Een teamplayer die goed feedback kan geven en ontvangen.
• Handig met programma's als Outlook, Teams/Zoom & Word.
• In het bezit van rijbewijs B (of ben je bereid dit binnen een jaar te halen).

Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, wat je gelooft of wie je leuk vindt. We vinden het belangrijker dat je vooral jezelf bent en voor 100% gaat voor het CliniClowns-vak.

Wat bieden wij?
• Een gedegen inwerktraject/opleiding van vijf maanden waarin je de basis van het CliniClownsvak leert. In deze periode heb je een tijdelijke aanstelling van 24 uur.
• Na het succesvol doorlopen van de opleiding, krijg je een jaarcontract van minimaal 24 uur per week, met uitzicht op een vaste baan.
• Goede arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling en vijf weken vakantie per jaar.
• Een startsalaris vanaf € 2.850,- bruto bij een werkweek van 36 uur, afhankelijk van je opleiding en ervaring.
• Veel opleidings- en ontwikkelmogelijkheden (zowel in je vak als op persoonlijk vlak).
• Een trouw publiek van kinderen en mensen met dementie waarvoor je soms jaren speelt en je telkens weer nieuwe spelsituaties en voorstellingen creëert.
• Een supergemotiveerd en betrokken team.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren
VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF