Fee JanssenBericht geplaatst door:
Fee Janssen
login om te reageren op dit bericht
Op:
08-03-2024 / 310 x bekeken
Categorie:
Onkostenvergoeding (bv reisvergoeding)
Verloopt op:
17-03-2024


| Bericht is verlopen

Production designer gezocht voor hybride afstudeerfilm HKU

"De Ster van de Show" werpt een indringende blik op de complexe relatie tussen twee zussen, Nina en Julia, temidden van de schitterende maar ook duistere wereld van professioneel worstelen. Nina, de regisseur van de film, staat voor een uitdaging wanneer ze besluit een documentaire te maken over het leven van haar zus Julia, een gedreven show-worstelaar. Terwijl Julia schittert in de ring, worstelt Nina met haar eigen vooroordelen en zorgen over de wereld waarin haar zus zich bevindt.
Met deze film volgt Nina haar zus in haar carrière, en probeert ze te begrijpen wat Julia in de wereld van show worstelen ziet. Door middel van een hybride vertelvorm, waarin fictie en non-fictie samensmelten, worden de verschillende perspectieven van de zussen op indringende wijze belicht.
Terwijl de film vordert, groeien Nina en Julia naar elkaar toe, terwijl ze elk hun eigen ontwikkeling doormaken. Julia's toewijding aan haar passie wordt steeds duidelijker voor Nina, terwijl Julia zelf geconfronteerd wordt met de schaduwzijden van de worstelwereld. Het conflict tussen de zussen bereikt een hoogtepunt wanneer ze geconfronteerd worden met de vraag hoe ze elkaar kunnen ondersteunen zonder elkaars levenskeuzes te veroordelen.
"De Ster van de Show" is niet alleen een film over worstelen, maar ook over onvoorwaardelijke liefde, zussenrelaties, en de zoektocht naar begrip en acceptatie. Met een mix van intieme documentairebeelden en fantasierijke fictiescènes weet de film de kijker te raken en uit te dagen om na te denken over familie, passie en het vinden van je eigen weg in het leven.

Lokatie
Utrecht

Omschrijving
Een deel van de documentaire zal bestaan uit nagespeelde scenes die de beleveniswerelden van zowel Julia als Nina weergeven. Zo zullen we bijvoorbeeld een horror scene creëren waarin Julia verlamd in het ziekenhuis ligt nadat er een move verkeerd is uitgevoerd tijdens een worstelshow, maar ook een scène waarin Julia wereldkampioen wordt. Hiervoor moeten sets ontworpen en gebouwd worden in de studio waar we zullen draaien. We zijn hard opzoek naar een (semi)ervaren art director / production designer die dit voor ons kan realiseren!

Periode
april 2024

Functie eisen / profiel
Production designer / art director die het scenario tot leven kan brengen. Het ontwerpen van de ruimtes waarin de scenes zich afspelen, props verzamelen, decor bouwen, en mogelijk tijdens de draaidagen setdressen.

Wat bieden wij?
Een super leuke ervaring om aan een unieke hybride documentaire mee te werken, en natuurlijk een hele gezellige crew!
Reiskosten worden vergoed.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren
VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF