Sanne BackerBericht geplaatst door:
Sanne Backer
login om te reageren op dit bericht
Op:
31-03-2024 / 156 x bekeken
Categorie:
Onbetaald
Verloopt op:
30-04-2024


Geluidsman + Lichtman/Gaffer Gezocht!

Voor mijn regie fictie opleiding aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie zit ik volop in de productiefase van mijn short film Alsmaar Leger. Dit is een psychologische thriller waarin een onverwachte landmacht operatie anders eindigt dan de ambitieuze soldate Nila had gepland. Tinnitus teistert haar tot aan arbeidsongeschiktheid als gevolg van een explosie, waardoor Nila haar grootste demonen ontmoet.

Het is een vrij zware film die draait om de mentale deterioratie van binnenuit van Nila, die dus tinnitus heeft. Daarnaast dragen diverse externe factoren (een ongeïnteresseerde arts, familiale problemen, etc.) bij aan haar alsmaar minderende gemoedstoestand. Het wordt een ingrijpende en impactvolle film met veel diepe lagen en een choquerend einde.

Lokatie
Regio Zuid Holland

Omschrijving
- Een geluidsman (beginnend/student), aangezien geluid een hele grote rol speelt in mijn film. Soms wil ik "doffe" of "doof-achtige" geluiden/geluidseffecten creëren, dus ik zoek iemand die hier een beetje verstand van heeft en mij hierbij kan helpen.

- Een gaffer/lichtsman (beginnend/student), om de scènes die ik in mijn hoofd heb (in overleg met de DOP) zo mooi en efficiënt mogelijk te belichten. Gedurende de koers van de mentale deterioratie van de film wil ik spelen met de sfeer via het licht, dus iemand die hier een beetje ervaring mee heeft zou me hier enorm in kunnen helpen.

Periode
5 draaidagen in de periode van april/mei. Data zijn nader te bepalen.

Functie eisen / profiel
- Geluidsman (opnemen van 'clean' dialoog en zo veel mogelijk extra geluiden bij scènes - om tinnitus te verduidelijken)
- Gaffer (mooi uitlichten van scènes)

Wat bieden wij?
Een kans om met veel ambitieuze en enthousiaste jonge filmmakers te werken aan een unieke en inspirerende film die in het teken staat van bewustwording voor tinnitus (en overige mentale ziektes). Iets wat je niet fysiek kan vaststellen, kan namelijk wel echt zijn.

Geluid: Mijn film draait om geluid, aangezien tinnitus in het teken staat daarvan. Daarom is het voor een geluidsman een echte uitdaging om daar iets bijzonders van te maken.

Licht: ik wil spelen met een alsmaar afnemende 'helderheid' qua licht in het verloop van de film om Nila's hopeloosheid fysiek na te bootsen. Dit kan dus een leuke uitdaging zijn voor een gaffer.

Ik kan helaas binnen mijn budget geen vergoeding aanbieden, maar ik kan garanderen dat het absoluut de moeite waard zal zijn voor je portfolio.

Reageren / meer informatie
Je moet inloggen om te reageren
VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF