Rudolf Hendrikx

acteur, stem coach, performer, theatermaker

Rudolf Hendrikx is een acteur/theatermaker en stem-coach, momenteel gevestigd in Sydney, Australië. Hij begon zijn spel training bij Josja Hamann en zanglessen bij Jimmy Hutchinson. Hij speelde in vershillende Nederlandse tv series, commercials en short-films.

In 2016 heeft Rudolf zijn Bachelor in Performing Arts (BPA) behaald aan de Western Australian Academy of Performing Arts (WAAPA) en in 2021 zijn Masters of Fine Arts (MFA) in voice studies aan de National Institute of Dramatic Arts (NIDA)

Tijdens zijn voice studies aan NIDA werkte Rudolf als stemcoach aan de voorstellingen: Ghosts (Ibsen), Roundabout (Wereld premiere theaterstuk/videogame door Primetime Emmy Award-winning storyteller: Sean Stewart), en DRRRMPLAY. (Moderne adaptatie van Strindberg’s A Dreamplay door Jordyn Fulcher)

Momenteel werkt Rudolf als freelance acteur en stem-coach.

Rudolf zijn werk is divers, van kleinkunst, fysiek theater tot poppenspel, film en televise. In 2017 speelde Rudolf zijn eerste solo kleinkunst cabaret voorstelling SIN tijdens het Fringeworld Festival in Perth. Later datzelfde jaar begon hij aan een toernee van twee jaar door Australië en Nieuw Zeeland met de originele voorstelling van The Very Hungry Caterpillarshow (Rupsje Nooitgenoeg) naar het beroemde verhaal van Eric Carle.

Het voorgaande jaar was Rudolf een artist in residence met OzFrank Theatre op het Tasmanian College of the Arts om de voorstelling Artaud de Facteau te maken en spelen. In 2016 heeft hij met de Constable Care Child Safety Foundation gewerkt door met poppenspel en interactieve voorstellingen een reeks persoonlijke veiligheids, gemeenschaps veiligheids- en burgerschapsthema’s aan te pakken. In datzelfde jaar werkte Rudolf met PVI Collective aan Resist tijdens het Disrupted Festival of Ideas en aan de interactieve straat-theater voorstelling Blackmarket voor het Perth International Arts Festival (PIAF)
rudolfhendrikx.com/
rudolfhendrikx.com/stuur bericht

Rubrieken

  • acteur (man)
  • trainings acteur/actrice
  • docent drama
  • model (man)
  • poppenspeler
  • acteercoach
  • assistent regisseur

PortfolioFoto'sAudio

Audiobook stem - voice over
Voice Reel stem - voice over

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF