ReFresh 2022: Beeldmakers leerden over gebruik van archief

VERS en Beeld & Geluid organiseerden in het voorjaar van 2022 de tweede editie van ReFresh. Vijf geselecteerde deelnemers leerden alles over het gebruik van media uit het archief van Beeld & Geluid.

De beginnende makers kregen zo de kans om de potentie te ontdekken van alles wat er in het archief van Beeld & Geluid zit: film, video, foto’s, muziek en meer. Van heel lang geleden of meer recent. Bekende beelden of juist onverwachte ontdekkingen. Hoe kunnen deze beeldmakers archiefbeelden toevoegen aan hun verhaal? Wat is er, hoe zoek je en hoe zit het met de auteursrechten?  
Deelnemers ReFresh 2022: Marleen van der Werf, Roshan Nejal, Sanne Rovers, Hugo Huurdeman


 
Van Masterclass tot Pitch
ReFresh 2022 bestond uit een masterclass waarin ervaren filmmakers vertellen hoe zij archief gebruikten voor een recente film, en uit drie workshops. Gedurende het hele traject kregen de deelnemers begeleiding van coach Yula Altchouler, die zelf zeer ervaren is met het werken met archiefmateriaal. In juni presenteerden de makers in een pitch hun plannen aan producenten en vertegenwoordigers van fondsen. Meer weten over hergebruik van archiefmateriaal, kijk op www.beeldengeluid.nl/makers of mail met makers@beeldengeluid.nl 

Over Beeld en Geluid
Beeld & Geluid beheert één van de grootste audiovisuele collecties ter wereld: radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, websites en mediagerelateerde objecten. Lees meer 
Deelnemers

De deelnemers die waren verkozen voor het Refresh Traject 2022 zijn:

Contact

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar cmartens@beeldengeluid.nl
 

Beeld en Geluid

Beeld en Geluid beheert één van de grootste audiovisuele collecties ter wereld: radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, websites en mediagerelateerde objecten.
Lees meer!

 

Visuals ontworpen door:

Isabelle Heling


VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF