Open Call: doe mee met ReFresh!

(Invalid img)

VERS en Beeld en Geluid organiseren de tweede editie van ReFresh. Het traject waarbij je alles leert over het gebruik van media uit het archief van Beeld en Geluid.

Als beginnende maker krijg je de kans om de potentie te ontdekken van alles wat er in het archief van Beeld en Geluid zit: film, video, foto’s, muziek. Van heel lang geleden of meer recent. Bekende beelden of juist onverwachte ontdekkingen. Wat voegen archiefbeelden toe aan jouw verhaal en hoe werkt dit? 


Van masterclass tot jouw pitch


In ReFresh leer je over de mogelijkheden van archiefmateriaal: wat is er, hoe zoek je en hoe zit het met de auteursrechten? Ter inspiratie organiseren we - voor iedereen die overweegt mee te doen of gewoon nieuwsgierig is -  in januari een masterclass. Ervaren filmmakers vertellen hoe zij archief gebruikten voor een recente film. Als je geselecteerd bent voor ReFresh, volg je tussen maart en juni 2022 drie workshops. Je wordt gekoppeld aan coach Yula Altchouler die je tijdens het hele traject begeleidt. Einddoel is je pitch document waarmee je het uitgewerkte plan presenteert aan producenten en vertegenwoordigers van fondsen.  

Lees meer over de vorige editie hier

Voor wie?


Je bent hooguit 10 jaar aan het werk als mediamaker. Je hebt wel enige ervaring, maar noemt jezelf nog niet ‘ervaren’, Je bent leergierig, wil coaching en wil gebruik maken van wat een archief je te bieden heeft.  VERS en Beeld en Geluid vinden het belangrijk dat álle beginnende makers een kans krijgen om hun unieke verhaal uit te werken. Een achtergrond in film of studie op een filmacademie is geen vereiste. Als jij ons weet te overtuigen met jouw visie, maak je kans.We willen vooral lezen hoe je je persoonlijke motivatie en sociaal-maatschappelijke urgentie combineert met content die je uit de collectie van Beeld en Geluid wilt halen. Niet onbelangrijk: het kost je niets, behalve inzet en tijd. 

Kijk hier naar een impressie van de pitchdag van afgelopen jaar!
   

Hoe doe je mee?


Beschrijf je idee voor een mediaproductie (fictie, docu of een mengvorm) in een two-pager: PDF van maximaal 2 x A4 met logline, korte synopsis, motivatie, korte omschrijving van de thematiek en de arena. Samen met je CV en een portfolio stuur je dat naar Cees Martens cmartens@beeldengeluid.nl.

Deadline is zondag 27 februari, 23.59u.  
Begin maart selecteren wij de 5 deelnemers.
Niet-geselecteerde inzendingen kandidaten  ontvangen wel een korte feedback.
 

Alles op een rijtje


Maandag 24 januari - ReFresh Masterclass
Zondag 27 februari - deadline insturen twopager
Donderdag 17 maart - bekendmaking 5 geselecteerden
April en mei - ReFresh Workshops
Juni - ReFresh Pitch aan producenten en fondsen

Insturen / Contact: producent Cees Martens cmartens@beeldengeluid.nl.

Kosten ReFresh: geen (behalve wat je zelf nodig hebt voor je plan)

Stuur je voorstel inWij selecteren begin maart 5 deelnemers die gratis de workshops en coach-sessies mogen volgen. Inzendingen die niet door de selectie komen, zullen wel korte feedback ontvangen.

Ook als je niet geselecteerd bent, kun je de workshops - tegen betaling - bijwonen, los of de hele reeks. Het aantal plaatsen is beperkt. Lees hier meer over de workshops!

Contact

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar cmartens@beeldengeluid.nl
 

Beeld en Geluid

Beeld en Geluid beheert één van de grootste audiovisuele collecties ter wereld: radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, websites en mediagerelateerde objecten.
Lees meer!

 

Visuals ontworpen door:

Gigi van Grevenbroek


VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF