09-10-2020

Vers avond

(ONLINE!) VERS Avond: Production Design

Wie zijn de kunstenaars achter de bekende sets en decors? VERS verdiept zich in de wereld van Production Design!


Let's talk art! Want een belangrijk deel van vele film-, serie- en tv-crews zijn de creatieve breinen van het art department. Production Designers, Art Directors, Set Dressers, decorbouwers, stylisten, Props Masters etc. Zij zijn degenen die de film van een eigentijds, huiveringwekkend of adembenemend decor voorzien of voor een originele uitstraling van een nieuw tv programma zorgen. Hoog tijd dus voor een VERS Avond in het teken van production design.

Op maandag 6 april kunnen we losgaan met creatieve (maar ook andere prangende) vragen voor ervaren production designers en art directors. Hoe vind je je weg naar het art department? Wat zijn de taken die horen bij de verschillende functies? Wanneer word je als designer betrokken bij de film/het tv programma en hoe verloopt daarna het maakproces? Waar vind je je inspiratie voor ontwerpen? We zullen gedurende de avond ook een aantal case studies behandelen.

Ben jij stappen aan het maken in de creatieve sector of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe production design werkt? Laat deze kans dan niet liggen en kijk mee!


--- UPDATE ---


F*ck it… VERS GAAT LIVE!

Ons VERS Event: Production Design stond al enige tijd in de planning, ruim voordat Nederland massaal thuis zat. Omdat we graag denken in oplossingen, gaan we met de nodige (technische) creativiteit het event online plaats laten vinden. En heel toepasselijk nu velen thuis de muren op zich af voelen komen, nemen twee professionals ons mee in de wereld van het creëren van nieuwe, fictieve omgevingen.

Aanstaande maandagavond duiken we in de hoofden en werkprocessen van Production Designers Genaro Rosato (Brussel, Ares, S1ngle e.a.) en Gouden Kalf winnaar Ben Zuydwijk (Keizersvrouwen, Goedenavond Dames & Heren, Moeder ik wil bij de revue, J.Kessels e.a.). Samen met moderator Marcel Bamberg bespreken zij live de wereld van het art department, de creatieve keuzes die zij maken en wat je vooral wél of juist níet bij het beroep moet voorstellen.

De livestream is te volgen via onze Facebook-pagina, waar je tevens live vragen kunt stellen en logischerwijs is het voor iedereen toegankelijk en hartstikke gratis.

Dus blok de maandagavond, deel het met vrienden en collega’s, zorg voor een bak popcorn/chips/borrelnootjes en kijk vanuit je meest comfortabele stoel mee naar het VERS Event: Production Design. Tot maandag!


--- UPDATE ---


Datum: Maandag 6 april 2020
Locatie: VondelCS
Tijd: 20:00 - 21:30 uur


Let op!
- Tickets zijn vooraf verkrijgbaar via
Eventbrite. Vanaf 4 maart eerst exclusief voor VERS-leden, vanaf 11 maart gaan tickets in de verkoop voor iedereen. Eventueel zijn tickets op de avond zelf ook nog verkrijgbaar aan de deur (alleen pin).

- Ben je
VERS-lid of DDG-lid? Dan is dit evenement gratis voor jou! Je moet echter nog wel jouw ticket reserveren via Eventbrite, waar je jouw lidnummer in moet vullen. Daarnaast moet je ook je ledenpas tonen aan de deur bij het evenement.

- Ben je
Cineville-pashouder? Dan krijg je 50% korting! Uiteraard moet je wel je Cineville-pas tonen aan de deur bij het evenement.


Bij vragen over dit evenement kun je het beste contact met ons zoeken door ons een privé-bericht te sturen via onze Facebook-pagina of ons Instagram-profiel.

 

Michael Hoogdorp


 

25-01-2022

Vers avond

VERS Event: Impact producing »
22-10-2021

Vers avond

VERS Event: Humor op tv »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF