25-01-2022

Vers avond

VERS Event: Impact producing

VERS Event: Impact producing
Hoe bereik je nou écht verandering met je film op sociaal-maatschappelijk niveau? Filmmaken draait tegenwoordig niet alleen meer om een vertoning op het grote doek, maar juist om alles wat daarna gebeurt. Tijdens dit VERS Event zullen we ingaan op impact maken met film. Hoe pak je dit als (beginnend) maker aan, en waar moet je op letten bij het opzetten van een impactcampagne? Hoe zorg je dat jouw verhaal daadwerkelijk iets in beweging zet? 

Niemand minder dan Eefje Blankevoort, regisseur en impactproducer van de met een Gouden Kalf bekroonde documentaire Shadow Game zal deze avond een masterclass geven over impact maken. Shadow Game is een transmediaproject over jonge alleenreizende vluchtelingen van regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel. Aan de hand van (fragmenten uit) Shadow Game zal Eefje ingaan op het proces van het opzetten van een impactcampage van A tot Z. 

Het transmediaproject Shadow Game bestaat uit een lange documentaire, een serie korte follow-up docu’s, een impact campagne, adventure game en een multimedia serie / tentoonstelling in samenwerking met fotograaf Cigdem Yuksel. Tip: meer informatie over het project kun je vinden op www.shadowgame.eu. De documentaire Shadow Game is terug te kijken op NPO Start. 


Over het evenement:
Datum: Maandag 14 februari 2022
Locatie: LAB111, Arie Biemondstraat 111, 1054 PD AmsterdamTijd: 19:30:00-21:30 uur 
Tickets: Via Eventbrite : https://www.eventbrite.nl/e/tickets-vers-event-impact-producing-256336809297Let op!
  • Gewone tickets kosten € 5,- (+ servicekosten) en zijn verkrijgbaar via Eventbrite.
  • Ben jij VERS-lid of heb je een Cineville-pas? Dan is dit evenement gratis voor jou! Je moet echter nog wel jouw ticket reserveren via Eventbrite, waar je jouw naam en VERS-lidnummer /of Cineville nummer in moet vullen.
  • Voor dit evenement heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Je QR-code wordt bij binnenkomst gescand via de CoronaCheck App. 

 

 

25-01-2023

Vers avond

VERS Avond: Hear to stay! »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF