12-05-2023

Vers Film Festival

Bekendmaking selectie VERS Film Awards 2023

Met trots presenteert VERS de selectie voor de VERS Film Awards 2023!

Op de VERS Film Awards worden jaarlijks belangrijke prijzen uitgereikt die nieuw makerschap in Nederland en België stimuleren. Dit jaar maakt een selectie van maar liefst zestien films kans op de prijs voor beste film en €10.000 productiebudget voor een volgend project. Daarnaast worden de films met beste montage, cinematografie en script door een vakjury beloond met een cheque ter waarde van twee keer €2.500 euro en een keer €1.500 en stemmen de kijkers op hun beste film voor een felbegeerde publieksprijs.

VERS heeft dit jaar meer dan 140 inzendingen ontvangen voor de VERS Film Awards 2023. Fictie, documentaire, animatie; het kon allemaal, zolang het één van de eerste drie projecten van de maker betrof. Zo vormen de zestien zorgvuldig geselecteerde films een prikkelende, veelzijdige mix aan thema’s, genres en technieken. Films die nog niet eerder voor publiek zijn vertoond staan naast internationale filmfestival favorieten en getalenteerde beeldmakers van verschillende leeftijden, genders, herkomsten, opleidingen en ervaringen krijgen de kans hun film op het witte doek te presenteren aan (film)professionals en publiek! 

Hieronder vind je een overzicht van de selectie! (op alfabetische volgorde): 


A CAPELLA IN D MINEUR
Een korte film waarin vier ouders tijdens een warme zomeravond het antwoord proberen te vinden op de ongemakkelijke vraag van hun verliefde kinderen: mogen ze met seks beginnen?

Regie: Malu Janssen
DOP: Peter Krijgsman
Scenario: Caspar van Woudenberg
Edit: Alex Elsinga
BERENKLAUW
Wanneer de negenjarige Sven ontdekt dat de stroom in huis is afgesloten omdat zijn moeder de rekeningen niet meer kan betalen, moet hij op zoek naar een oplossing om schaamte te voorkomen. 

Regie: Thijs Bouman
DOP: Brain van Dijk 
Scenario: Dajo Leunge
Edit: Pepijn Ahsmann
DIEP IN DE NACHT
De aan huis genagelde Mens is het leven verleerd, maar hervindt door een wonderlijke en muzikale nacht haar levenslust. 

Regie: Isis Mihrimah Cabolet
DOP: Sam du Pon 
Scenario: Isis Mihrimah Cabolet 
Liedteksten: Merel Balde
Edit: Tobias Cornelissen
DOG DAYS
Een jonge man klampt zich vast aan het laatst overgebleven stukje van zijn relatie: de teckel van zijn ex. Zijn onvermogen om los te laten lijkt de perfecte oplossing voor zijn liefdesverdriet, ook al zorgt het tot chaos in de stad. Helaas is zijn geluk van korte duur, want hoe langer hij zich aan de teckel vastklampt, hoe meer hij van de wereld vervreemd raakt.

Regie: George Hampshire
DOP: -
Scenario: George Hampshire & Milo Cremer Eindhoven
Edit: Rem Berger
FANTOOMWIJK
Een levendige volksbuurt moet wijken voor luxe woningen. FANTOOMWIJK brengt de destructieve gevolgen voor de voormalige bewoners in beeld. 

Regie: Ravi Sandberg
DOP: Sjors Mosman & Ravi Sandberg
Scenario: Ravi Sandberg
Edit: Tobias Cornelissen & Ravi Sandberg
FILHO
Filmmaker Tomas Ponsteen is geadopteerd uit Brazilië en heeft niet de behoefte om op zoek te gaan naar zijn biologische moeder. Sinds onthullingen over adoptiemisstanden vraagt hij zich af in hoeverre zijn keuze om niet te zoeken vrijblijvend is. 

Regie: Tomas Ponsteen
DOP: Katja van den Broeke
Scenario: -
Edit: Alex Elsinga
GRIJSTINTEN
Grijstinten is een ontroerende verkenning van de complexe en pijnlijke ervaring van mixed race te zijn in een samenleving die er vaak niet in slaagt de schoonheid en rijkdom van diversiteit te erkennen en te omarmen. Het is een krachtige herinnering aan het belang van inclusiviteit en acceptatie, en de schadelijke effecten van uitsluiting en vooroordelen. 

Regie: Lyon Pol
DOP: Ino van der Sande & Flip Kwakkel
Scenario: Mahat Arab
Edit: Lyon Pol
HOT TUB SUICIDE
De succesvolle hot tub streamer Maisha lijkt online een bom van zelfverzekerdheid, maar in realiteit heeft ze moeite haar hoofd boven water te houden. Tijdens een stream wordt Maisha uitgedaagd om haar schild van fake vrolijkheid te laten vallen en de ‘echte Maisha’ bloot te geven, met tragische gevolgen.

Regie: Eva Zoë Heijnen
DOP: Wouter Verberkt
Scenario: Eva Zoë Heijnen
Edit: Joshua Menco
IT’S NICE IN HERE
Wat gebeurde er precies die fatale avond waarop de jonge Crimson werd doodgeschoten in de plaatselijke supermarkt? In deze animatiefilm vertellen zijn beste vriendin Imani en de politieagent die hem neerschoot hun versie van de werkelijkheid.

Regie: Robert-Jonathan Koeyers
DOP: -
Scenario: Robert-Jonathan Koeyers
Edit: Robert-Jonathan Koeyers
KOOI
Twee broers komen tegenover elkaar te staan door de harde groepsdynamiek van jongens in een voetbalkooi.

Regie: Rumi Kaul
DOP: Brian van Dijk
Scenario: Rumi Kaul & Demian van der Wekken 
Edit: Pepijn Ahsmann
LOUDER! SO I CAN HEAR YOU
In deze documentaire roadmovie zet een verborgen verhaal over de overleden vader van de filmmaakster een reis in het heden in gang. Onderweg vermengt het landschap zich met een poëtisch dialoog tussen vader en dochter en dienen voorbijgangers als raadgevers in het rouwproces en de zoektocht naar haar vaders verleden. 

Regie: Laura Bokhoven
DOP: Thomas Weber
Scenario: -
Edit: Laura Helbing
MAGMA
De introverte maar vurige Esra (9) vindt het moeilijk om de situatie van haar invalide geworden vader te erkennen. Op haar nieuwe school vertelt ze een leugen die haar pijn en woede doen stijgen naar de oppervlakte. 

Regie: Luca Meisters
DOP: Roy van Egmond
Scenario: Nena van Driel
Edit: Tessel Flora de Vries
MERCI POUR VOTRE PATIENCE!
Vanuit een vast camerastandpunt zijn we getuige van een gespannen busrit in Brussel, als Samuel – een Congolese immigrant – instapt om zijn onvrede met Europa te verkondigen.

Regie: Simon van der Zande
DOP: Matthee Van Holderbeke
Scenario: Simon van der Zande
Edit: Simon van der Zande
OBESK
Iedere avond komt een groepje dokwerkers samen in een morsig havencafé om de dag van zich af te drinken. Wat blijft er over van hun hechte band als één van de vier vertrekt?

Regie: Jonas Smulders
DOP: Noël Schoolderman
Scenario: Jonas Smulders & Daniel de Vries
Edit: Tobias Cornelissen
STUWING
Na de geboorte van haar baby probeert een jonge moeder niet alleen zichzelf terug te vinden, maar ook de grip op de realiteit. 

Regie: Juliette van Ardenne
DOP: Thijmen Doornik
Scenario: Juliette van Ardenne
Edit: Yamal Stitou
THIS IS YOUR CAPTAIN SPEAKING
Om te voorkomen dat zijn muziekdocent Seydou het land wordt uitgestuurd, besluit de tienjarige Asare hem te adopteren. Als de volwassen realiteit Asare’s plan inhaalt, dreigt hij niet alleen Seydou te verliezen, maar ook zijn onschuldige blik.

Regie: Idriss Nabil
DOP: Wietger Mosch
Scenario: Jan-Kees Joosse
Edit: Alex ElsingaOver de VERS Film Awards 

De VERS Film Awards is het jaarlijks terugkerende filmfestival van VERS dat volledig in het teken staat van de beeldmaker van morgen. Diverse makers van korte films strijden om de prijzen voor Beste Film, Beste Cinematografie, Beste Montage, Beste Scenario en de Publieksprijs. Een kritische jury bepaalt wie de in totaal €16.500,- aan prijzengeld in de wacht sleept voor het maken van een nieuwe film. De VERS Film Awards bieden een unieke mogelijkheid om een volgend project te ontwikkelen, maar ook om de beste korte films van talentvolle makers op het grote doek te zien. 

De VERS Film Awards 2023 vinden plaats van 2 t/m 4 juni in LAB111, Amsterdam. Houd de social media en website van VERS in de gaten voor het laatste nieuws rondom de selectie en het programma. Tickets zijn verkrijgbaar via de Lab111 website en onze Eventbrite!


 

 

11-03-2024

Het VERS Film Festival 2024

Officiële VERS Filmfestival Gids »
06-11-2023

Het VERS Film Festival 2024

Call for entries VERS Film Festival 2024 »

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF