04-01-2024

vers getipt

PRISCILLA NU IN DE BIOSCOOP

PRISCILLA, het nieuwste meesterwerk van regisseur Sofia Coppola (bekend van THE VIRGIN SUICIDES en LOST IN TRANSLATION), werpt een onthullende blik op de minder bekende kant van een van de grootste Amerikaanse muzieklegendes: het langdurige en tumultueuze huwelijk van Elvis en Priscilla.

Wanneer de jonge Priscilla Beaulieu Elvis Presley ontmoet op een feestje, ontstaat er een onverwachte en intieme band met de internationale rock-'n-roll superster. Elvis wordt niet alleen een hartstochtelijke liefde, maar ook een bron van steun tijdens eenzame dagen, en een kwetsbare, vertrouwde vriend. De film volgt Priscilla van een Duitse legerbasis tot aan Elvis' sprookjesachtige landgoed Graceland. Het resultaat is een betoverend portret van liefde, fantasie en de schaduwzijde van roem.

PRISCILLA werd geselecteerd voor de prestigieuze hoofdcompetitie van het Filmfestival van Venetiƫ, waar actrice Cailee Spaeny werd bekroond met de prijs voor Beste Actrice. Deze film, gebaseerd op de memoires van Priscilla Presley getiteld 'Elvis & Me', belicht op gevoelige wijze het verhaal achter de legende en biedt een meeslepende kijk op de relatie tussen twee iconische figuren uit de popgeschiedenis.

Wil je deze aangrijpende film ervaren op het grote scherm? Ontdek de vertoningslocaties bij jou in de buurt!

 

 

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF