12-04-2023

VERS Partners

Het NPO-fonds zoekt commissieleden

Het NPO-fonds zoekt commissieleden voor fictie, documentaire, talentontwikkeling / video en audio! 


Met het budget voor het NPO-fonds stimuleert NPO hoogwaardige fictieproducties, documentaireproducties en talentontwikkeling bij de landelijke publieke omroep. NPO reserveert hiervoor jaarlijks een geoormerkt budget dat wordt toegekend op basis van verschillende regelingen. De projectvoorstellen moeten bestemd zijn voor uitzending of verspreiding via radio, televisie en online aanbodkanalen van NPO. Alleen landelijke publieke media-instellingen (omroepen) kunnen, via het intekenproces van de directies Video en Audio van NPO, projectvoorstellen indienen. Adviescommissies van onafhankelijke deskundigen beoordelen de voorstellen die voor NPO-fonds budget worden ingetekend inhoudelijk en brengen advies uit aan de raad van bestuur NPO. Het fonds heeft een aantal adviesrondes per jaar.

Het NPO-fonds wil graag hun huidige adviescommissies uitbreiden. Hieronder vind je alle informatie over de openstaande vacature en wie weet past deze functie perfect bij jou!


Commissieleden voor fictie, documentaire, talentontwikkeling / video en audio (m/v/x)


Wat verwachten wij van je?
·      Van de commissieleden wordt verwacht dat zij aantoonbare kennis en ervaring hebben op het gebied van fictie, documentaire, of talentontwikkeling (video en/of audio) en dat zij hun kwaliteitsoordeel helder, zorgvuldig en onderbouwd kunnen motiveren.
·      Het meebrengen van vernieuwende expertise (lineair en/of online) is een pré.
·      Voor de commissieleden geldt dat zij niet verbonden mogen zijn aan één van de landelijke of regionale publieke media-instellingen, of aan de NPO-organisatie.
·      Voormalige commissieleden van het fonds die herbenoemd zouden willen worden dienen ten minste twee jaar eerder te zijn afgetreden.
·      Van de commissieleden wordt verwacht dat zij per adviesronde minimaal voor één commissievergadering (1 dagdeel) beschikbaar zijn.
·      De commissieleden worden benoemd voor een periode van maximaal vier jaar en ontvangen vacatiegeld, conform de in de sector gebruikelijke tarieven.
De vergaderingen vinden online plaats via Microsoft Teams en op termijn mogelijk weer bij NPO in Hilversum.

Interesse?
De werkwijze van het fonds, de regelingen en het protocol voor commissieleden, vind je hier:
NPO-fonds (Wat je moet weten over het NPO-fonds)
Regelingen
NPO-fonds (protocol)

Het NPO-fonds nodigt kandidaten uit om voor 7 mei 2023 een e-mail te sturen met motivatie en CV naar [email protected] onder vermelding van ‘NPO-fonds commissielid audio en/of video; fictie, documentaire, talentontwikkeling'.

Neem voor meer informatie contact op met:
Maya Schepers, Secretaris Audio:                                     [email protected]
Marianna Sterk, Secretaris Video - Fictie:                        [email protected]
Kaisa Kriek, Secretaris Video – Documentaire:               [email protected]
Yassin Karmoudi, Secretaris Talentontwikkeling:           [email protected]

Wanneer ontvang je een reactie?
Je kunt tot en met zondag 7 mei 2023 solliciteren.
De gesprekken zullen plaatsvinden tussen half mei en half juni.

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. En dat is precies waar wij als NPO naar op zoek zijn. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Onze vacatures staan daarom open voor iedereen.

 

 

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF