17-05-2023

VERS x DAFF

DAFF EN NAPA ORGANISEERT Animatie Conversaties VOL. 8

Animatie Conversaties VOL. 8: doorzettingsvermogen en alternatieve wegen

Op 30 mei vindt het volgende gesprek en laatste gesprek plaats in de serie Animatie Conversaties, georganiseerd door DAFF en NAPA. De animatiepraktijk staat centraal in deze programmareeks. Makers uit de animatie-industrie gaan in gesprek met personen die zij inspirerend vinden. Zodoende passeren verschillende onderwerpen de revue.

Junaid Chundrigar, animator en regisseur, gaat in gesprek met schrijver, theatermaker en videokunstenaar Onias Landveld. Aan de hand van fragmenten bespreken zij de grote verscheidenheid aan type makers en projecten binnen de animatie. Hoe verhoudt je je tot de rest van het veld? Hoe ontwikkel en behoud je je eigen signatuur? En zijn er binnen dit landschap voldoende mogelijkheden voor makers en producenten om de projecten te maken die zij graag willen maken? 




Junaid Chundrigar
startte kort na zijn afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in 2011 een eigen studio, nadat zijn korte film Disassembled, een parodie op Marvels superhelden, viral ging en veel internationaal aandacht kreeg. Deze korte film leverde de serie Bad Days op, die werd gemaakt voor en met 'Spider- Man' bedenker Stan Lee. Bad Days werd een online hit en kreeg gemiddeld 15 miljoen views per aflevering. Sindsdien heeft Junaid gewerkt aan meerdere projecten samen met o.a. How it Should Have Ended, Cas van de Pol, Valve Software en heeft hij vorig jaar in opdracht van de NPO/NTR de animatieserie voor volwassenen “Hideous Henk” gemaakt

Onias Landveld
is schrijver, verhalenverteller, spoken word-artiest en de voormalige stadsdichter van Tilburg. Hij heeft een unieke stijl waarin hij woordkunst en uiteenlopende media inzet om aangrijpende verhalen te vertellen. Landveld werd geboren in Suriname, maar ontvluchtte het land in 1989 met zijn familie vanwege de burgeroorlog. In 1992 keerde hij voor enkele jaren terug naar Suriname, sinds 1998 woont en werkt hij in Nederland.
Als theatermaker treedt hij op in Europa en het Caribisch gebied. In zijn eenmansshow ‘Wortels en Cassave’ gaat Landveld in op de oorsprong van zijn namen en geeft hij uitdrukking aan zijn marron-identiteit. Zijn volgende solovoorstelling heet ‘Kunu’ (Vloek). Een eclectische voorstelling van animatie en theater. Hierin speelt hij Elegua, een godheid uit de Afrikaanse/Afro diaspora die mensen-moe is.
Als kunstenaar heeft hij exposities gemaakt voor het Nationale Archief en diverse musea. Een door hem ontwikkelde video-installatie, gebaseerd op zijn voorstelling ‘Kunu’, wordt in 2023 getoond in Museum de Pont. Landveld was ook een van de deelnemers aan het project ‘Houses of Darkness’. Een collectief project waarbij de nazigeschiedenis van Europa op unieke wijze in beeld werd gebracht. Hiermee werd de vraag beantwoord hoe men dit brute verleden een plaats kan geven in de geschiedenis van het continent. ‘Houses of Darkness’ werd in februari 2023 gepresenteerd in het Holocaust Museum in Bergen Belsen.
In 2015 won hij de Van Dale Spoken Award for Storytelling. Sindsdien geeft hij workshops in spoken word en (corporate) storytelling. Het laatste doceert hij aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, maar ook bij bedrijven en instellingen. 


OVER HET EVENEMENT 

Animatie Conversaties VOL. 8: doorzettingsvermogen en alternatieve wegen
Datum: 30 mei 2023
Tijd: 20:00-21:30 uur (met aansluitend een borrel)
Locatie: De Balie (Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam)
Bijwonen is gratis maar DAFF horen het graag van tevoren als je komt i.v.m. de maximale capaciteit van de zaal. Reserveren kan via
deze link! 


 

 

VERS VOLGEN

     

SCHRIJF JE IN
VOOR DE NIEUWSBRIEF